Onze huidige windmolen

Door een bestaande windturbine in het gebied te kopen, hebben we nu ook een aandeel in Windpark Zeewolde BV. Hiermee kunnen we meewerken aan groene energie in onze buurt, meedenken met Windpark Zeewolde en ondernemen in windenergie. 

Onze huidige windmolen

Onze molen staat aan de Gruttoweg, het is een windmolen van de fabrikant Vestas. Hij heeft een vermogen van 850 kW levert gemiddeld 1.6 miljoen kWh aan stroom per jaar.

DeNieuweMolenaars_onze_molen

Een paar leuke cijfers

De 93 nieuwe windmolens van Windpark Zeewolde vervangen straks de 220 oude windmolens. Met minder dan de helft van het eerdere aantal leveren ze maar liefst 2,5 keer meer energie. Dat komt doordat de nieuwe windmolens veel moderner en efficiënter zijn. Wanneer de nieuwe windmolens in bedrijf zijn, worden de oude windturbines binnen een paar jaar weggehaald.

De nieuwe windmolens zijn een mooi staaltje technologie. Er is nog geen keuze gemaakt voor de toekomstige turbines, maar wel duidelijk is dat ze groter en moderner zullen worden. Zo’n nieuwe molen levert al gauw jaarlijks 8 GWh stroom op! En hoe harder het waait, hoe meer energie (en opbrengst!)

  • Wist je dat je met een nieuwe molen 505.385 smartphones een jaar lang kunt opladen?
  • En je met deze opbrengst 7.729.412 keer je afwas door de vaatwasser kunt laten doen?
  • Je jouw Toyota Prius maar liefst 1.642.500 keer kunt opladen met de opbrengst van één windmolen?

Wat gaan we verder doen?

Uiteraard houden we je alle geïnteresseerden op de hoogte van de ontwikkeling van het nieuwe windpark. Ook zullen we rondleidingen in en om onze molen gaan plannen. Het is tenslotte voor een deel ook jouw molen!

Er zijn ook plannen voor een app, waarmee we onze molen in de gaten kunnen houden. Hoe hard waait het? En wat levert dat op? Staat de molen aan of uit, zijn er bepaalde meldingen voor onderhoud? Je leest het allemaal via een pushbericht op je eigen smartphone.

Sluit je nu aan en je bent er als eerste bij wanneer we van start gaan. Wil je je nog niet aansluiten, maar wel op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Een schonere toekomst voor onze kinderen. Dat is vooral waarom ik meedoe.

Asaf Ilian – Almere

Sluit je aan bij De Nieuwe Molenaars

Iedereen heeft zo z’n eigen redenen om mede-eigenaar van een windmolen te worden. De één vindt schone energie nu en in de toekomst belangrijk. De ander wil ondernemen met de buurt in windenergie. En weer een ander wil meebepalen hoe zijn of haar omgeving eruit ziet. Wat is jouw reden om je aan te sluiten bij De Nieuwe Molenaars?

© De Nieuwe Molenaars. Sitemap

Creatie en realisatie: puur!fct