Onze huidige windmolen

Coöperatief Flevoland BV heeft voor De Nieuwe Molenaars een molen in het gebied gekocht. Tijdens het eerste participatiemoment, dat in de zomer van 2019 plaatsvond, kochten De Nieuwe Molenaars deze aandelen over, zodat zij nu écht hun eigen molen in het gebied hebben. Daarmee konden zij meedoen met een van de participatiemomenten van Windpark Zeewolde BV. We werken mee aan groene energie in onze buurt, denken mee met Windpark Zeewolde en ondernemen in windenergie. 

Onze windmolen

Onze molen staat aan de Gruttoweg, het is een windmolen van de fabrikant Vestas. Hij heeft een vermogen van 850 kW levert gemiddeld 1.6 miljoen kWh aan stroom per jaar.

DeNieuweMolenaars_onze_molen

Een paar leuke cijfers

De 91 nieuwe windmolens van Windpark Zeewolde vervangen straks de 220 oude windmolens. Met minder dan de helft van het eerdere aantal leveren ze maar liefst 2,5 keer meer energie. Dat komt doordat de nieuwe windmolens veel moderner en efficiënter zijn. Wanneer de nieuwe windmolens in bedrijf zijn, worden de oude windturbines binnen een paar jaar weggehaald.

De nieuwe windmolens zijn een mooi staaltje technologie. Op 25 juni 2020 maakte Windpark Zeewolde bekend dat er turbines van het merk Vestas zullen komen. Een nieuwe molen levert al gauw jaarlijks 8 GWh stroom op! En hoe harder het waait, hoe meer energie (en opbrengst!)

Wist je dat:

  • je met een nieuwe molen 505.385 smartphones een jaar lang kunt opladen?
  • en je met deze opbrengst 7.729.412 keer de afwas door de vaatwasser kunt laten doen?
  • jouw Toyota Prius maar liefst 1.642.500 keer opgeladen kan worden met de opbrengst van één windmolen?

 

Een schonere toekomst voor onze kinderen. Dat is vooral waarom ik meedoe.

Asaf Ilian – Almere

Sluit je aan bij De Nieuwe Molenaars

Iedereen heeft zo z’n eigen redenen om mede-eigenaar van een windmolen te worden. De één vindt schone energie nu en in de toekomst belangrijk. De ander wil ondernemen met de buurt in windenergie. En weer een ander wil meebepalen hoe zijn of haar omgeving eruit ziet. Wat is jouw reden om je aan te sluiten bij De Nieuwe Molenaars?

© De Nieuwe Molenaars. Sitemap

Creatie en realisatie: puur!fct