Wie zijn wij?

Wij zijn De Nieuwe Molenaars, de burgerwindcoöperatie van Windpark Zeewolde. Wij zijn een groep betrokken burgers uit de kernen van Zeewolde en Almere, die net buiten het ontwikkelgebied van Windpark Zeewolde wonen, maar wel graag mee willen werken aan groene energie in onze buurt en willen ondernemen in windenergie. Doordat wij een bestaande windturbine in het gebied hebben gekocht, zijn we lid van Windpark Zeewolde BV en hebben we een aandeel in het windpark. Op die manier kunnen wij investeren in het nieuw te bouwen windpark, dat naar verwachting rond 2020 zal draaien.

Ieder lid heeft zo zijn eigen redenen om mee te doen. De belangrijkste zijn deze:

Een schonere toekomst

Windmolens vervuilen niet. Ze verminderen CO2 en leveren schone energie op. Daar komt bij dat we niet van olie- of gaslanden zoals Rusland afhankelijk zijn. We doen het zelf en we doen het schoon!

Samen ondernemen en de winst delen

Door samen met bewoners te ondernemen in windenergie delen we ook samen de winst. De meeste coöperaties keren zo'n 5% winst uit aan hun leden.

Zeggenschap over je omgeving

We wonen allemaal in Zeewolde, Almere of omgeving. In de Flevopolder, waar veel windmolens staan. Soms bijna in onze achtertuin. Logisch dat we daarover wat te zeggen willen hebben.

Steeds meer bewoners ondernemen met elkaar in windenergie op een laagdrempelige manier. Op deze manier kunnen omwonenden ook meedelen in de winst.

Susan Dräger – Almere

Sluit je aan bij De Nieuwe Molenaars

Iedereen heeft zo z’n eigen redenen om mede-eigenaar van een windmolen te worden. De één vindt schone energie nu en in de toekomst belangrijk. De ander zit erin om te ondernemen in windenergie. En weer een ander wil meebepalen hoe zijn of haar omgeving eruit ziet. Wat is jouw reden om je aan te sluiten bij De Nieuwe Molenaars?

© De Nieuwe Molenaars. Sitemap

Creatie en realisatie: puur!fct