Veelgestelde vragen

Deelname aan De Nieuwe Molenaars betekent niet dat je automatisch stroom van je eigen molen geleverd krijgt. We willen dat wel graag organiseren, maar het is nog te vroeg in de ontwikkelingen om daar nu concrete uitspraken over te doen. Maar woon je in het verzorgingsgebied van Windpark Zeewolde? En kies je voor groene stroom van windmolens? Doe dan mee!

Jazeker. We zullen bezoeken organiseren naar onze bestaande molen en zodra de nieuwe molens worden gebouwd, gaan we bezoeken en rondleidingen inplannen in ons nieuwe windpark.

Leden van De Nieuwe Molenaars bepalen straks gezamenlijk wat de hoogte van de winstuitkering in de coöperatie is is. De meeste energiecoöperaties keren gemiddeld zo’n 5% winst uit aan hun leden. Het geld dat overblijft wordt weer door de coöperatie geïnvesteerd in nieuwe duurzame energieprojecten.

De Nieuwe Molenaars hoeven samen slechts een deel van de investering bijeen te brengen. Je al meedoen voor een bedrag van minimaal € 250.

De Nieuwe Molenaars is de burgerwindcoöperatie van Windpark Zeewolde. Wij zijn een groep betrokken burgers uit de kernen van Zeewolde en Almere, die net buiten het ontwikkelgebied van Windpark Zeewolde wonen, maar wel graag mee willen werken aan groene energie in onze buurt en willen ondernemen in windenergie. Doordat wij een bestaande windturbine in het gebied hebben gekocht, zijn we lid van Windpark Zeewolde BV en hebben we een aandeel in het windpark. Op die manier kunnen wij investeren in het nieuw te bouwen windpark, dat naar verwachting rond 2020 zal draaien. Lees meer.

Investeren in het bestaande windpark geeft ons een aandeel in het toekomstige windpark. Zo kunnen we al in een eerder stadium mee-investeren en meepraten. Als de nieuwe windmolens klaar zijn, worden de oude afgebroken. En kunnen we weer opnieuw investeren in het windpark. 

Veel mensen willen graag bijdragen aan schonere energie en minder afhankelijkheid van gasleverende landen. Daarnaast willen veel mensen meepraten over wat er in de eigen omgeving gebeurt.Als je zelf eigenaar bent krijg je ook de winsten van het windpark.

Windpark Zeewolde met de vernieuwde, moderne windmolens staat gepland voor 2019. Vanaf 2020 moeten de molens gaan draaien en energie opleveren.

© De Nieuwe Molenaars. Sitemap

Creatie en realisatie: puur!fct